Prodajete nakit, dukate ili zlatnike?

Lom ili lomljeno zlato, nakit, dukat ili zlatnik.

Ako prodajete zlatni nakit, oštećen ili ne, dukate, zlatnike ili bilo kakve predmete od zlata najprije pročitajte tekst koji slijedi i saznajte sve što je bitno oko loma zlata i što sve utječe na cijenu prilikom otkupa.

Lom zlato

Što je u stvari lom zlato? To je termin, skraćenica od lomljeno zlato a tu se prvenstveno misli na oštećeni zlatni nakit ili općenito predmete od zlata. Vrlo često će zlatari pod pojmom lomljenog zlata smatrati i nošeni nakit koji njime vrijedi samo kao sirovina za pravljenje novog nakita. Brojni su slučajevi da se vaš nakit koji je nošen ili čak oštećen pokuša omalovažit kao manje vrijedan jer je oštećen ili korišten, bitno je da ne nasjedate na ovakve pokušaje spuštanja cijene. Kako je gotovo sigurno daće se taj nakit rastopiti u nešto drugo totalno je nebitno u kakvom je sada stanju ili obliku. Na primjer imate dvije identične ogrlice, jedna je oštećena (pukla na dva mjesta) a druga je u savršenom sanju, prilikom prodaje nakita otkupljivačima zlata te dvije ogrlice vrijede isto, jer su od istoga zlata i iste su mase. Jedan gram 24 karatnog zlata u obliku kocke vrijedi isto kao da je oblika kuglice ili listića, samo je težina bitna, lomljeno zlato ili ne gleda se masa, zapamtite to. Cijene otkupa zlata ovisno o kakvoći pogledajte ovdje.

lom zlata

Zlatni nakit

Otkupljivačima zlata kao što je Zrin Otkup nije bitna vrijednost nakita kao umjetničkog djela ili njegove povijesti, to je surova istina i realnost, otkupljivače samo zanima koliko je to zlato teško i kolike je čistoće, to je to. Sentimentalne vrijednosti i sjećanja koja vas možda vežu za neki predmet nemaju sju cijenu ali zlato kao materijal koji sačinjava vaš nakit ima i ona je točno definirana. Mi u Zrin Otkup-u vam ne možemo platiti sentimentalnu vrijednost ali vam možemo ponuditi garantirano najveću cijenu zlata, što vrlo lako možete provjeriti na internetu.

Otkup zlata i srebra po najboljim cijenama u Hrvatskoj